Szervezik az ültetést, figyelik a kívánságokat, kapcsolatban állnak a konyhával, pultosokat és pincéreket irányítanak. Átlátják a káoszt és rendet teremtenek, ismerik a törzsvendégeket és gondja van az újonnan betérőkre... Ők azok, akik karaktert ad a helynek.

"Nyitáskor nem hittem benne, hogy a feltúrt és burkolásra váró 10 asztal befogadására alkalmas terasz kihasznált lesz. Ma 36 asztallal működünk a placcon és bent sem árt, ha foglal a vendég. A Menzának más életciklus jutott, mint az éttermeknek általában. Nem arról van szó, hogy pörgött a bolt másfél évig, majd leszállóágba került: itt egyre több a vendég. A sikerben szerepe van a jó helyválasztásnak, az ételeknek, az elérhető áraknak és a figyelmes kiszolgálásnak. A legutóbb két lány állított be pár nap London után. Húzós bőröndjükkel egyenesen a repülőtérről jöttek. Miután lehuppantak annyit mondtak: 'két mákosgubát, de gyorsan, mert hét napja nem ettünk egy rendeset'."

Laurenczy Árpád, étteremvezető

"Gondoskodom a vendégekről és a legmorcosabb asztalt is addig dolgozom, amíg ki nem csikarok egy mosolyt. Ezt a játékot nyitás óta játszom. Akkor felszolgálóként kezdtem. Az alázathoz, a türelemhez jött aztán egy másik tulajdonság: a kalandvágy. Elszegődtem egy óceánjáróra, hogy megtudjam, van-e élet a Menzán kívül. A világ másik felén derült ki, hogy nincs. Azokból a jelekből tudtam, amikor New Yorkban megveregették a hátam az emlékezetes kiszolgálásért, Vietnámban pedig beléptem egy, a miénkre kísértetiesen hasonló helyre, ahol az étlapon az állt, az helyet a budapesti Menza Étterem ihlette."

Ispán Szilvia, étteremvezető

Hideg meggyleves,
Csirkepörkölt galuskával ,
1.390,-

1061 budapest, liszt ferenc tér 2.
+36 1 413 1482
info@menzaetterem.hu
nyitvatartás: minden nap 10.00 - 24.00

 

a válogatás

albumot
keresd az étteremben!
kövess bennünket!